Разговорите между представителите на халфа Джорджиньо Вайналдум и Ливърпул тепърва ще започнат, въпреки че сегашният му договор изтича в края на следващия сезон, твърдят медиите на Острова. Вайналдум се превърна в ключова фигура в центъра на терена за мениджъра Юрген Клоп и започна в 35 от мачовете във Висшата лига през изминалата кампания.

Нидерландският национал се присъедини към клуба от Нюкасъл за 25 милиона паунда през 2016 година и ще бъде иненадващо, ако той реше да напусне. Но според "Sky Sports" агентите му все още чакат Ливърпул да започне разговори за нов договор.

29-годишният полузащитник вече спечели Висшата лига и Шампионската лига с екипа на "червените" и ще се надява да добави още трофеи към колекцията си през следващия сезон.

Клоп пък иска да засили своите опции в в халфовата линия това лято с Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен. На 29-годишният испанец му остава също само една година от сегашния си контракт с "баварците" и вече е обявил пред клуба, че иска да напусне. Смята се, че той има желание да се присъедини към Ливърпул след разговори с Клоп. Той има подкрепата и на мениджъра на Байерн Ханзи Флик, който смята, че евентуално преминаване във Висшата лига е логичната следваща стъпка в кариерата му.