Новият старши треньор на Барселона Роналд Куман предупреди, че ще покаже вратата на всеки футболист от отбора, който не се отнася професионално към задълженията си.

"Трябва да покажем коренно различно лице от това, което видяхме срещу Байерн. Това не е Барса, която искаме да виждат феновете и всички ние", каза Куман при официалното си представяне след подписването на двегодишния договор с клуба.

"Всеки футболист трябва да е щастлив, че носи фланелката на Барса. Трябва да покажат това със себераздаване, професионализъм. Ако направим това, имиджът на отбора ще бъде съвсем различен на това, което видяхме миналата седмица", добави Куман.

Нидерландецът каза още, че Барселона е негов дом, но призна, че моментът не е особено добър да се завърне в клуба, който завърши първия си сезон без трофей от 12 години.

"Ще работим да изградим силен отбор и ще трябва да направим някои промени. Ще се трудим здраво, за да възстановим престижа на клуба. Барса все още е най-големият отбор в света. Имаме достатъчно качествени играчи, от които да изискваме резултати и трофеи", каза още Куман.

Той не пожела да разкрие с кои футболисти иска да се раздели, но даде да се разбере, че ще работи само с тези, които са напълно отдадени на отбора.

"Не искам да споменавам имена. Ще работя единствено в интерес на отбора. Има играчи на възраст, макар че един футболист на 31, 32 или 33 не е обезателно свършил за футбола. Искам да работя единствено с футболисти, които искат да бъдат тук. Искам хора, които са готови да дадат всичко за Барса", каза още Роналд Куман.