Тази вечер ще се изиграят първата серия от мачове в плейофа в Шампионската лига, който ще оформи окончателния вид на груповата фаза в турнира за сезон 2017/2018. Футболните фенове ще могат да се насладят на цели 5 мача, които ще зададат тона за реваншите след седмица.

Живко Миланов се размина с операция

Макар че родният шампион Лудогорец напусна квалификационните битки още миналия кръг, българско участие във вторник вечер няма да липсва. Кипърският АПОЕЛ с Живко Миланов в редиците си ще премери сили с чешкия шампион Славия Прага у дома. Отборът на 33-годишния софиянец положи много усилия, за да стигне толкова далеч в надпреварата. Във втория предварителен кръг Миланов и компания отстраниха трудно първенеца н Люксембург след две минимални победи с по 1:0. По-голямата драма беше в третия предварителен кръг, когато съперник бе румънският Виторул. Клубът от северната ни съседка спечели първата среща с 1:0 у дома. Седмица по-късно АПОЕЛ се наложи със същия резултат пред собствена публика, за да вкара елиминацията в продължения. При тях кипърците показаха нещо рядко виждано, като нанизаха цели 3 попадения, благодарение на които днес ще мерят сили с чешкия Славия. Отборът от Прага се включи в ШЛ директно от третия предварителен кръг, като елиминира БАТЕ Борисов след 2:2 общ резултат (загуба навън 1:2 и победа у дома 1:0) чрез повече голове на чужд терен.

Два тима от Бундеслигата по петите на Георги Миланов

Не е изключено да видим и още един наш „легионер” на терена тази вечер. Макар че напоследък руските медии акцентират върху евентуален трансфер на Георги Миланов, това не променя факта, че неговият ЦСКА Москва гостува на швейцарския Йънг Бойс. Докато московчани почти нямаха трудности с остраняването на гръцкия АЕК в предния кръг (победи с 1:0 и 2:0), то „жълто-черните” сериозно се изпотиха срещу украинския гранд Динамо Киев. Киечани победиха с 3:1 у дома и може би се виждаха сигурни победители в дуела. На реванша обаче Йънг Бойс взе успех с 2:0, който бе достатъчен за класиране в следващата фаза.

Иначе без съмнение най-очакваният мач за вечерта откриваме в т. нар. „нешампионски” поток. В Германия Ливърпул се изправя срещу Хофенхайм, а това е сблъсък, който още съвсем рано може да насочи крайната оценка за кампанията на мърсисайдци към успеха или провала. Хората на Юрген Клоп изглеждат разклатени покрай трансферната вихрушка около звездата Филипе Коутиньо, а това си пролича и през уикенда при старта на сезона във Висшата лига. Равенство 3:3 срещу Уотфорд определено не бе това, което феновете им очакваха, поне не и на фона на чудесните резултати в предсезонната подготовка. Хофенхайм, който бе възможно най-тежкият съперник за англичаните при жребия, също наред доста победи през лятото, а в събота тръгна успешно в първия си официален мач – 1:0 над Рот-Вайс Ерфурт в турнира за Купата на Германия.

Ето всички мачове от плеофа в ШЛ във вторник вечер:

19,00 Карабах (Азербайджан) – ФК Копенхаген (Дания)

21,45 АПОЕЛ (Кипър) – Славия Прага (Чехия)

21,45 Спортинг Лисабон (Португалия)  - ФК Спортс Бекали (Румъния)

21,45 Йънг Бойс (Швейцария) – ЦСКА Москва (Русия)

21,45 Хофенхайм (Германия) - Ливърпул (Англия)