Отборът на Челси ще трябва да направи Ерлинг Халанд най-скъпоплатения играч в клуба, ако иска да го привлече това лято, пише „The Athletic“. Както е известно, „сините“ отдавна следят норвежкия национал и са сред водещите тимове за неговия подпис, въпреки че Халанд намекна, че предпочита да остане в Борусия Дортмунд и през новата кампания.

В момента полузащитникът Н’Голо Канте получава най-много пари на „Стамфорд Бридж“, като прибира по 290 000 британски лири на седмица. Французинът обаче бързо може да бъде изместен, ако Халанд  акостира в английската столица, твърди „The Athletic“.

Бащата на Хааланд Алф-Инге и агентът Мино Райола направиха кратко „пътешествие“ из най-големите клубове в Европа, за да осигурят на 20-годишния нападател бомбастичен договор.

Голям препъни камък за Челси и другите заинтересовани обаче е огромната сума, която Дортмунд иска да получи за Халанд - над 150 милиона британски лири. Норвежецът обаче може да си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“ за 65 милиона паунда през следващата година, когато влиза в сила клаузата му за откупуване в договора.

Напускането на Халанд обаче изглежда ще се случи през следващия сезон, след като той започна предсезонната подготовка с Борусия и изрази вълнение от предстоящата работа с новия треньор на „жълто-черните“ Марко Розе.

По-рано тази седмица в Германия се появиха информации, че собственикът на Челси Роман Абрамович е осигрули нужните средства за трансфер на норвежеца. В евентуаното предложение са били включени и един измежду Хаким Зиеш, Калъм Хъдсън-Одой и Тами Ейбрахам.

Реал Мадрид и Ювентус са другите два клуба със сериозен интерес към Халанд.