Отборът на Ювентус е заинтересован от идеята да привлече звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. „Биаконерите“ обаче планират да направят това чак през следващото лято, когато се очаква вече да бъде активна клаузата му за откупуване.

В момента Дортмунд иска 150 милиона паунда, за да пусне Халанд, а в последните дни усилно се твърди, че Челси е отправил оферта за нападателя, която обаче е била отхвърлена моментално от „жълто-черните“. Догодина обаче норвежецът ще може да бъде закупен за 65 милиона паунда, след като се активира клаузата в договора му.

В същото време пък супрезвездата на Ювентус Кристиано Роналдо има контракт само до следващото лято, а на „Алианц Стейдиъм“ разглеждат Халанд като идеалната възможност да замени старата гвардия с нова, пише „La Reppublica“.

Вчера обаче се появиха информации, че Роналдо ще остане в Ювентус със сигурност и за новия сезон. По-рано той беше свързан с Манчестър Юнайтед и ПСЖ. „Gazzetta dello Sport“ пък пише, че португалецът е възможно дори да удължи договора си с „биаконерите“, макар и при много по-ниски условия.