Донякъде изненадващо Ливърпул бе свързан с трансфер на плеймейкъра на Тотнъм Хотспър Кристиан Ериксен часове след изиграния финал между двата тима в Шампионската лига. „Червените” победиха с 2:0 лондончани в Мадрид, за да вдигнат шестия си трофей в историята, а бившият футболист на Тотнъм Джейми О’Хара посъветва мърсисайдци да закупят датския атакуващ полузащитник.

Някогашният халф на Тотнъм говори пред Sky Sports, потвърждавайки, че силата на Ливърпул може да направи така, че да доведе Ериксен на „Анфийлд” през лятото. Датчанинът има едва една година оставаща по своя договор, а също така е ключов компонент в състава на Маурисио Почетино в последните години. Ериксен бе близо да отбележи гол във финала на ШЛ преди дни, но вратарят Алисон Бекер му попречи да се разпише.

Дали Ливърпул ще се поинтересува и наистина за подписа на футболиста, остава да се види, макар да е малко вероятно „шпорите” да спрат трансфер на футболиста през лятото. Очакванията са, че „шпорите” може да бъдат принудени да обмислят продажба на футболиста през това лято, за да не го загубят без пари след края на идния сезон.

Журналистът Дейвид МакИлрой пише също така, че №23 на Тотнъм Хотспър е най-силно искан от Реал Мадрид, като „кралския клуб” се очаква да бъде прекалено активен през предстоящия летен трансферен прозорец. Джейми О'Хара е юноша на Тотнъм Хотспър, като преди това е бил в академията на големия враг на отбора - Арсенал. В периода 2005-2011-а година О'Хара има 34 мача за Тотнъм, като в голяма част от шестгодишния си престой на "Уайт Харт Лейн" има четири престоя под наем в други клубове.


Още по темата:

Реал и Байерн се сборват през лятото за Мо Салах?

Жената на Клоп куфяла като редови фен по време на парада на Ливърпул

Ливърпул предлага подобрен договор на Юрген Клоп след триумфа в ШЛ

Една трогателна прегръдка, която казва всичко