Една от легендите на италианския футбол – Андреа Пирло показа много критично отношение към определени футболисти на Тотнъм и Ливърпул след снощния финал в Шампионската лига. На мушката на някогашния полузащитник попаднаха Дели Али и Кристиан Ериксен от „шпорите”, а също така и Дивок Ориги от мърсисайдци.

Именно Ориги влезе на смяна и отбеляза попадението за крайното 2:0 в полза на Ливърпул. Според Пирло само този факт работи в полза на 24-годишния играч, чието поведение никак не му допаднало.

„Тотнъм не показа и частица характер. Имаше играчи като Деле Али и Кристиан Ериксен, които просто не искаха да играят с топката”, коментира 40-годишният Пирло.

„Имаше твърде малко качество в средата на терена, а инцидентът с дузпата изцяло направи разликата. Не ме разбирайте погрешно – трофеят за Ливърпул е напълно заслужен предвид техния сезон, но също и заради невероятните им фенове.”

„Въпреки това Дивок Ориги беше ужасен. Той влезе от пейката с ужасно поведение, недостойно за финал в Шампионската лига. Ако не беше вкарал онзи гол, със сигурност щеше да отнесе някой шут”, добави Пирло.