Шефовете на Тотнъм Хотспър са споделили на мениджъра Маурисио Почетино, че ще може да разполага със сериозен трансферен бюджет през предстоящия летен прозорец. 47-годишният аржентински специалист отказа да дискутира своето бъдеще след загубата във финала на Шампионската лига от Ливърпул с 0:2 през изминалата събота.

Почетино постигна големи резултати, водейки Тотнъм в последните 16 месеца, след като тимът от Северен Лондон не реализира нито един входящ трансфер през изминалия сезон. Въпреки това Тотнъм стигна до финала в Шампионската лига през този сезон, а също така завърши и на четвърто място в кампанията си във Висшата лига. Същевременно липсата на нови футболисти в лондонския тим продиктува спекулациите за евентуално напускане на поста от аржентинския треньор, но именно с тези си дела в Тотнъм ще опитат да го задържат за още време.

Лично собственикът на клуба Даниел Леви е решил да даде възможност на Почетино да види какви са неговите амбиции, като ще му отпусне повече от 110 млн. паунда за трансфери, предава The Mirror.

Тотнъм има желание да закупи полузащитника на Реал Бетис Джовани Ло Селсо, както и асът на Олимпик Лион Танги Ндомбеле. Леви очаква Почетино да се впусне в трансферна надпревара и за нападателя на Селта Виго Макси Лопес, както и за полузащитникът на Фулъм Райън Сесеньон. Именно серията от очаквани евентуални трансфери ще направи така, че лятото за финалиста в ШЛ ще бъде доста заето.


Още по темата:

Аржентинските треньори и витаещите около тях проклятия