Италианският шампион Ювентус е заинтересуван от възможността да закупи бранителя на Тотнъм Хотспър Киърън Трипиър. Очаква се британецът да замени почти сигурно напускащия Жоао Кансело, предават медиите от Ботуша.

Трипиър се превърна в избор №1 на десния бек при „шпорите”, след като Кайл Уокър напусна отбора в посока Манчестър Сити през 2017-а година. 28-годишният футболист помогна на Тотнъм да достигне до финала в Шампионската лига, но сподели, че неговото представяне през сезона не е било добро.

В Ювентус пък виждат национала на Англия като потенциален заместник на Кансело, който е свързван с трансфери в Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Наставникът на Наполи Карло Анчелоти също е предявил желанието си за закупуване на Трипиър пред борда на неаполитанците. След финала, загубен от Ливърпул с 0:2, Трипиър зави, че не знае какво ще става с неговото бъдеще, но довери, че предпочитанията са му да остане в Англия, ако ще напуска Тотнъм.

„Сега се прибирам вкъщи, ще прекарам време със семейството ми и ще се възстановя след дългия и изтощителен сезон. Всеки трябва да взима решения, без значения какви са те. Сезонът за Тотнъм  бе много добър, но сега ще се насладя на лятото, след което идва предсезонната подготовка. Ще говоря с мениджъра за моето бъдеще. Виждам доста спекулации за мен. Винаги давам 100% от себе си, но ще видим какво ще покаже бъдещето. Искам да остане в Англия, но кой може да ти каже? Ще видим какво ще стане, кои клубове ще ме поискат. Давам всичко за Тотнъм – на тренировки, в мачове”, коментира Киърън Трипиър.