Родният футболист Димитър Бербатов не подмина темата с вълненията в един от бившите си тимове на Острова – Тотнъм. Нападателят, който защитава цветовете на „шпорите” в периода 2006-2008 година, заяви, че мениджърът Маурисио Почетино е недоволен от летните сделки, които тимът му сключи до този момент.

До този момент Тотнъм направи две покупки за първия си тим – Танги Ндомбеле от Олимпик Лион и Джак Кларк от Лийдс Юнайтед. Вторият обаче беше пратен веднага под наем в доскорошния си тим. В същото време клубът демонстрира неумение да приключи разговорите, които води за трансферни мишени като Райън Сесеньон, Джовани Ло Селсо и Бруно Фернандеш.

„Мениджърът носи отговорност за играчите, които идват, защото ако ще си мениджър, то тогава ще искаш тези футболисти да бъдат одобрени от теб”, коментира Бербатов. „Ако случаят не е такъв и не си запознат с това кой пристига, ако изобщо нямаш думата, то това би било много странно.”

Очевидно Бербатов визира изказването на аржентинския специалист отпреди няколко дни, когато той публично поиска от клуба да променят названието на поста му от „мениджър” на „старши треньор” именно защото не разполага с информация относно трансферите. „Очевидно нещо се случва. Какво е то? Не знам.  Можем да спекулираме относно това, но хората в клуба трябва да намерят решение на този проблем. Личи си от начина, по който Почетино говори, че е разочарован от факта, че нещо не се случва по начина, по който той би искал”, допълни Бербо.