Маурисио Почетино предложи от сега нататък да бъде наричан старши треньор, а не мениджър, защото това повече подхожда на ролята, която изпълнява в Тотнъм. Вчера воденият от него отбор победи с 1:0 Реал Мадрид в първия полуфинал на приятелския турнир „Audi Cup" в Мюнхен и днес ще срещне домакина Байерн във финала.

Тотнъм привлече двама футболисти това лято в лицето на Танги Ндобмеле от Лион, за когото бе платена рекордна сума, и Джак Кларк от Лийдс, който остава под наем в тима от Чемпиъншип. Единственият напуснал до този момент е Кийрън Трипиър в посока Атлетико Мадрид, докато Дани Роуз също е свързван с трансфер.

Почетино за пореден път изтъкна, че няма влияние върху пристигащите и напускащите в тима, което не му позволява да прави колкото и каквито трансфери иска. Тотнъм направи първи входящи трансфери от година насам, тъй като едва преди няколко месеца откри скъпоструващия си нов стадион.

„Не знам нищо за трансфери на моите играчи, не аз отговарям за това. Аз само ги тренирам и се опитвам да извадя най-доброто от тях. Собственикът Даниел Леви контролира другите процеси - те не са в мои ръце. Може би клубът трябва да промени длъжността ми от мениджър на старши треньор", коментира аржентинецът ситуацията си в клуба. /БГНЕС