Треньорът на Тотнъм Маурисио Почетино смята, че бива критикуван несправедливо, когато дадено ново попълнение в състава на Тотнъм не оправдае очакванията.

Темата беше повдигната след напускането на трансферната издънка Винсент Янсен в посока мексиканския отбор Монтерей. Янсен пристигна при “шпорите“ от холандския АЗ Алкмаар, като очакванията към него бяха завишени, но той далеч не ги оправда. Почетино смята, че не заслужава нито критики за лошите трансфери, нито похвали за добрите такива.

“Когато хората кажат, че имам голям успех с трансферите, аз не се съгласявам. Структурата в клуба е такава, че има по-висшестоящи ръководители, които понякога слушат мнението в по-голяма степен, понякога в по-малка. Затова, когато даден трансфер е успешем всичко делим заслугите, но когато е неуспешен винаги аз съм отговорен“, сподели аржентинецът.

“Никога не работя само на голи очаквания. Работя с реалността. Вече ви казах, че мисля, че ще съм доволен от състава, с който ще разполагам накрая на трансферния прозорец. Не съм съсредоточен върху това, а по-скоро мисля как мога да подобря отбора, за да постигнем целите си“, завърши Почетино.