Въпреки че трансферният прозорец официално затвори ръководството на Барселона ще преосмисли решението си и ще търси централен нападател в следващите дни, пише „Mundo Deportivo“. Нападателят на Валенсия Родриго бе считан за основен фаворит за заместник на контузения Луис Суарес, но двата отбора така и не стигнаха до споразумение.

Още повече, че сега и възстановяващия се Усман Дембеле получи нова тежка контузия, която на практика го вади от сметките до края на сезона.

Каталунските медии обаче съобщават, че Барса може да привлече негов заместник в случай че става дума за контузия, която ще го извади от състава за повече от 5 месеца. “Мундо Депортиво” и “Спорт” се позовават на член 124.3 от правилника на Испанската футболна федерация. Според него става ли въпрос за толкова тежка травма, от Барселона могат да подпишат с нов играч, който ще може да играе в Примера дивисион и Купата на Краля, но не и в Шампионската лига. Освен това новопривлеченият може да пристигне само от Ла Лига или шампионат, който още не е започнал (САЩ, Китай, Япония).

Според „Mundo Deportivo“ от “Камп Ноу” вече преглеждат опциите за нова придобивка. Родриго от Валенсия продължава да е в тяхното полезрение, но остава прекалено скъп – около 60 милиона евро.

Другите варианти са Анхел Родригес от Хетафе, който би излязъл около10 милиона евро и Кристиан Стуани от Жирона за около 25 милиона евро. В листата остават и по-скъпи варианти като Лорен Морон от Бетис и Вилиан Жозе от Реал Сосиедад.