Барселона днес разкри, че Усман Дембеле е с разкъсано сухожилие на задбедрения мускул на десния си крак и има голяма вероятност той да пропусне остатъка от сезона, както и европейското първенство.

Каталунските медии обаче съобщават, че Барса може да привлече негов заместник в случай че става дума за контузия, която ще го извади от състава за повече от 5 месеца.

“Мундо Депортиво” и “Спорт” се позовават на член 124.3 от правилника на Испанската футболна федерация. Според него става ли въпрос за толкова тежка травма, от Барселона могат да подпишат с нов играч, който ще може да играе в Примера дивисион и Купата на Краля, но не и в Шампионската лига. Освен това новопривлеченият може да пристигне само от Ла Лига или шампионат, който още не е започнал (САЩ, Китай, Япония).

Барселона разполага с 20 дни, в които да сезира медицинската комисия към Испанската футболна федерация. Оттам трябва да обявят решението си до 3 дни. При положителен отговор клубът ще получи 15 дни, в които да договори новото попълнение.

През 2017 година Дембеле получи същия проблем, но на другия крак. Тогава той бе опериран и бе аут за 106 дни.

Според AS от ръководството вече са намерили негов потенциален заместник в лицето на Седрик Бакамбю от китайския Пекин Гуоан. Само преди дни шампионите осведомиха нападателя в последния момент, че са се отказали от шанса да го купят.