Отборът на Барселона е потвърдил, че има интерес към нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг. Според директорът на „каталунците“ Ерик Абидал, който се забърка в скандал с Лео Меси, отборът е следял изкъсо габонския национал, който е един от малкото добре представящи се играчи на „артилеристите“ през този сезон.

Барселона е в търсене на нападател, след контузиите на Луис Суарес и Усман Дембеле, като Обамеянг е считан за един от фаворитите за нов такъв.

„Логично е през лятото да дойде нова деветка в отбора. Задължително е. Знаем, че Луис Суарес ще се върне по-силен, но все пак трябва да вземем нов топ играч през лятото“, сподели Абидал пред „Sport“.

„Не знам дали ще бъде млад или по-опитен. Ние единствено гледаме таланта и дали ще може да се адаптира към нас. Трябва сериозно да обмислим вариантите, защото вече сме имали топ играчи, които не се адаптират към нашата игра“, допълни французинът.

По отношение на Обамеянг той заяви:

„Знам Обамеянг. Той има профил, който ще пасне на нашия стил. Той е важен играч, за своя отбор е ключов играч. Ще бъде добре да вземем играч с неговия профил, защото може да ни помогне. Ще видим какво ще се случи“, бяха думите на Абидал.