Президентът на Барселона - Хосеп Мария Бартомеу ще проведе спешна среща със спортния директор на клуба - Ерик Абидал във връзка с възникналата конфликта ситуация с аржентинския нападател Лионел Меси, съобщи радио RAC1.

Абидал, коментирайки уволнението на треньора Ернесто Валверде, заяви, че футболистите на каталунския клуб не са се раздавали докрай под ръководството на бившия треньор. В отговор на това Меси призова Абидал да назове имената на тези футболисти, които са играли симулативно.

"Ако говорите подобни неща, трябва да споменавате имена, иначе петните всички. Не ми харесват такива неща, но смятам, че всеки трябва да носи отговорност за действията си и да отговаря за своите решения. Играчите са отговорни за това, което става на терена. Ние сме първите, които го признават. Тези, които взимат спортните решения, също трябва да носят отговорност", написа Меси в социалните мрежи.

Преди това Абидал каза, че ръководството на клуба е гледало мачовете, а не резултатите.

"Следихме също тактиката и работата на играчите. Много от футболистите бяха недоволни и не работиха с пълни сили. Имаше проблем с вътрешната комуникация. Разказах това на клуба и взехме решение", сподели Абидал пред каталунския Sport.