Наставникът на Рома Лучано Спалети изрази надеждата си, че спортният директор на тима Даниеле Праде ще успее да осъществи трансферните цели на клуба за предстоящия сезон – една от които е привличането на Джон Арне Рийзе.

„Вълците” искат да укрепят състава си, след като се разминаха на косъм от спечелването на Калчото през миналата кампания, като вече са много близо до финализиране на сделката за пълното закупуване на нападателя Мирко Вучинич.

Спалети се надява, че от неговия тим ще успеят да си уредят и подписа на норвежкия футболист на Ливърпул.

„Игра като тази на Рийзе може много да промени степента на готовност на един отбор за предстоящия сезон. Като имам предвид предизвикателствата, които ни очакват през новата кампания считам, че Рийзе разполага именно с качествата, които биха били много подходящи за нас”, коментира Спалети.

„От друга страна, трябва да потърсим още състезатели, но е нужно да сме много внимателни при подбора на играчи, с които да оформим лика на отбора, за да не изгубим постигнатия до този момент баланс”, добави той.

„Фундаментално е да продължим да развиваме груповия дух, на базата на подходящите отношения вътре в тима, а именно приятелски и същевременно професионални”, каза още наставникът на Рома.