Полузащитникът на Пари Сен Жермен Марко Верати сподели, че по време на знаменитата победа на Барселона с 6:1 в Шампионската лига е имало миг, когато футболистите на каталунския гранд са загубили увереност в обрата.

Снощи в 1/8-финалите „блаугранас“ сътвориха най-великия обрат в историята на турнира, като заличиха пасив от 0:4 в първата среща и у дома на „Камп Ноу“ постигнаха драматична победа с гол в 5-ата минута на добавеното време. Така с общ резултат 6:5 Барса намери място в следващата фаза, докато за френския шампион остана огромното разочарование.

Как медиите по света отразиха чудото на Барса

Верати сподели, че ПСЖ е имал своя шанс да приключи всичко, тъй като след попадението на Единсон Кавани за 1:3 е забелязал значителен спад в увереността на противника.

„Барса заслужено продължи напред. Беше ни трудно да играем, да си подаваме – те ни пресираха твърде яростно през първото полувреме. През второто започнахме да играем по-силно“, заяви Верати.

Унай Емери: Решенията на съдиите бяха срещу нас

„Когато допуснахме третия гол, разбрахме, че трябва да започнем да играем. Не можеше просто да чакаме мачът да свърши. С гола на Кавани получихме известно спокойствие. Говорих с някои от играчите на Барса и те ми казаха, че всичко е свършило.“

„Да допуснем три гола във финалните 5 минути... Не бих могъл да го обясня. Това е футболът. Това е мач, който никога няма да забравя. Надявам се да послужи за урок на всички.“

Неймар: Мачът срещу ПСЖ беше най-силният в живота ми

„Сега ни чакат трудни времена. Ще има и други мачове, трябва да намерим силата да вдигнем глави. Нужно е да се покажем като мъже. Всички сме тъжни, загубихме с 1:6 и това не е по вина на рефера. Преди всичко ние сме тези, които носят отговорността“, завърши Верати.