Наставникът на Барселона Ернесто Валверде говори пред медиите преди двубоя на своя отбор срещу Интер на "Джузепе Меаца" от групите на Шампионската лига.

"Очакваме един сходен тим на този, който срещнахме на "Камп Ноу". Със сигурност обаче много по-агресивен и пресиращ. Интер е много интензивен, иска да доминира над играта. Не се предава, изцеждайки силите на съперника. Заради всичко това, те имат толкова силни победни серии през този сезон. Очакваме най-добрия Интер", каза Валверде. 

"Меси? Нека изчакаме тренировката. Лео е почти готов, но трябва да се чака. Останалите са добре и на линия. Трябва да контролираме играта в опит да отбележим гол. Интер също ще го направи. Трябва да бъдем убедителни. Не искам да предполагам какъв може да бъде развоят в групата. Нека се подготвим за мача. Искаме да спечелим, разбира се. Спечелихме три мача, но все още не сме се класирали за елиминациите", добави той.

"Наинголан е много силен футболист. Силен е при пресата, има мощен шут. Но тези неща сме ги обмислили. С Меси няма да поемаме рискове, имаме три-четири опции за неговия пост", каза още наставникът на Барса.

"Кой е по-важен - Меси или Наинголан? Много труден въпрос. Спалети мисли за Наинголан, ние за Меси. Меси е много важен за нас. Той е най-добрият в света. Естествено, че е важно Меси да се възстанови. Това са двама важни за отборите си играчи, но най-важна е играта на целия колектив", сподели още той.

"Да, разбрах, че Спалети е казал, че Интер ще загуби с 0:18, ако се подготвя като Барса. Всеки отбор обаче има своите начини да се подготвя, като всеки се чувства комфотно в своите си рутинни практики. Интер е отбор, който има план, стойностен тим. Ще опитаме да доминираме обаче още от началото. 
 
Спомени за мача с Рома? Може би Наинголан. Не знам. От всички загуби се учиш. Не мисля за съперника. Имаме страхотни играчи и ще опитаме да неутрализираме техните. Разбира се, че трябва да сме нащрек за Икарди. Но е важно кой ще държи инициативата", заключи Валверде.

Барселона оглавява Група "В" с 9 т., докато Интер е втори с 6 т. Трети и четвърти са Тотнъм и ПСВ Айндховен с по 1 спечелена точка.