Голямата звезда на Барселона и световния футбол Лео Меси изглежда вече напълно е превъзмогнал контузията в лакътя и завръщането му на терена е съвсем близо. Испанските медии са категорични, че той ще попадне в групата за мача с Интер в Шампионската лига следващата седмица. 

Наставникът на каталунците Ернесто Валверде вече обяви, че няма да рискува излишно здравето на играещата легенда на клуба и че мачът срещу "нерадзурите" може би ще дойде "твърде рано за Меси". Но се очаква да постъпи малко по-различно. 

При всички положения, аржентинецът ще пътува с отбора до Милано като част от групата. Очаква се обаче Валверде да вземе 19, вместо 18 души за този мач и ако Меси наистина не е напълно готов, да го извади от разширения състав 24 часа преди първия съдийски сигнал, каквито са правилата на УЕФА. 

Но дори и да е сред 18-те, вероятността Меси да се появи на терена е минимална. По-скоро такъв ход от Валверде може да бъде предприет, за да се вдъхне увереност на голямата звезда. Но при всички положения той ще е готов за мача с Бетис на 11 ноември и дори се очаква да запише игрови минути в него, макар че едва ли ще са пълни 90.