Плеймейкърът на Интер Борха Валеро заяви с огромна увереност, че утре вечер на „Джузепе Меаца” неговият тим може да поднесе изненада, като победи Барселона в Шампионската лига. Испанският ветеран подчерта, че ако „нерадзурите” не вярват в шансовете си за подобен резултат, то тогава е най-добре да не излизат на терена.

Каталунците са огромният фаворит в група B, като в края на миналия месец дори без Лионел Меси в редиците си удариха Интер с 2:0 на „Камп Ноу”. Барса заема първото място с пълен комплект от 9 точки, докато Интер има 6, а Тотнъм и ПСВ разполагат с по 1.

Ако италианският гранд успее да изкопчи победа над съперника си утре вечер, това ще бъде огромна крачка към класиране във фазата на елиминациите. „Мисля, че всички ние вярваме в своите сили”, заяви 33-годишният Валеро на пресконференцията преди срещата. „Барса винаги поставя своите условия в мача и е трудно да се играе така. В Серия А се опитваме да контролираме топката, но сега ще бъде различно. Трябва да бъдем наясно с този факт и да играем.”

„Мисля, че можем да ги победим, ако това не беше така, по-добре да не излизаме на терена. Трябва да имаме правилната самоувереност и да сме наясно, че можем да ги нараним.”

„В ДНК-то на Барселона е заложена играта с топката, трудно е да ги пресираш, а самите те пресират много добре. Не е случайно, че всички испански клубове изпитват трудности срещу тях, но също така знаем, че не са непобедими. Трябва да намерим начин да постигнем успех.”

„Барселона е фаворитът, ние се завърнахме в Шампионската лига след дълги години отсъствие. Знаем обаче какво се иска от нас и какво можем да постигнем”, допълни Валеро.

„От значение ли е дали Меси ще играе? Разбира се, че ще има разлика. Той е сред най-добрите играчи в света, ако не и най-добрият. Подготвени сме и за двата сценария, знаем какво трябва да правим”, допълни испанецът.