Голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще пътува с отбора за визитата срещу Интер в Шампионската лига. Новината беше оповестена от клуба чрез официалния профил в „Туитър”, но в случая на аржентинеца има и известна условност.

От каталунския гранд уточняват, че 31-годишният нападател все още не е получил медицинско разрешение за участие в срещата. Като цяло медиите в Италия не очакват да видят 5-кратния носител на „Златната топка” нито на терена, нито на скамейката.

Както е известно, Меси получи фрактура на лъчевата кост на 20-и октомври при победата над Севиля. Тя го извади от сметките за последвалото Ел Класико, където без аржентинеца неговите съотборници надвиха Реал Мадрид с изразителното 5:1. В последните дни голмайстор №1 в клубната история на Барселона поднови тренировки.

За двубоя срещу Интер на „Джузепе Меаца” от сметките на „блаугранас” заради травми отпадат Самюел Умтити, Томас Вермален и Серхи Сампер. Техните места са заети от двама играчи, състезаващи се в дублиращия тим – Иняки Пеня и Чуми.