Наставникът на Барселона - Ернество Валверде, говори пред медиите преди реванша от полуфиналите в Шампионската лига на "Анфийлд". В първата среща каталунците взеха много комфортен аванс от 3:0 у дома и до голяма степен си подсигуриха участието в следващата фаза на надпреварата.

"Резултатът няма да ни повлияе. Трябва да играем на ниво и в реванша, както го направихме в първата среща. Всяко разсейване може да ни доведе до големи грешки. Ще бъде тежко, защото стадионът там мотивира много Ливърпул".

"Всеки от двата тима си има собствен стил на игра. Понякога има моменти, когато трябва да се защитаваш, но понякога топката просто не спира да лети от една половина в друга. Трябва да атакуваме. Това е нашата философия, искаме да играем нападателно".

"Играчите са добре. Някои момчета почиваха срещу Селта. Салах няма да играе. Искаме всички да са на линия от техния отбор - Фирмино, Салах, Усман Дембеле. Искам да видя всички тези играчи на терена".

"На три мача от требъл? Не знам как да се чувствам. Да може би влияе, но аз лично съм равнодушен. По-добре да мислим за реванша, отколкото да говорим за требъл".

"Предстои ни да срещнем един голям съперник. Възможно е Ливърпул да ни елиминира. Нищо не се знае. Те са много силни и до момента са загубили само един мач във Висшата лига".