Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се доказа като непоправим футболен романтик. Той коментира очакванията си преди мача с Барселона от полуфиналите на Шампионската лига и обяви, че иска от играчите си да се раздадат максимално, нищо че изостават с 0:3 след първата среща. 

Проблемите за него и мърсисайдци са още повече, защото двама от тримата най-добри нападатели на тима - Мохамед Салах и Роберто Фирмино - няма да са на линия за битката заради травми. Но германецът обяви, че дори и да не бъде елиминиран испанският шампион, неговият тим трябва поне да "се провали красиво". 

"Искам момчетата ми да се опитат до последно да обърнат мача. Това е футбол и в него винаги всичко е възможно. Това искам от тях, нищо друго. Искам да се насладим на кампанията си в Шампионската лига - или като продължим напред, или като я приключим с хубав двубой и близо до обрата."

"Това е планът ни - да се опитаме. Ако успеем - чудесно, ако не - поне нека се провалим красиво. Ако ще отпадаме, нека да е с резултат, който се доближава до крайната победа в двата мача или нещо от този сорт", обяви Клоп.