Феновете на Ливърпул са известни с това, че винаги вярват в чудото, колкото и любимият им отбор да изостава в резултата срещу даден съперник. Но мечтите им за нов великолепен обрат в мача с Барселона от полуфиналите на Шампионската лига претърпяха жесток удар. 

Топреализаторът на отбора Мохамед Салах е получил лекарска забрана да се появи на терена на "Анфийлд" във вторник вечерта срещу каталунците. Така задачата на мърсисайдци да наваксат изоставането от 0:3 от първия мач става много тежка. 

Египтянинът получи удар в главата по време на мача с Нюкасъл през уикенда. Прегледите показаха, че има комоцио, а днес се очакваше окончателната присъда на медиците дали ще може да играе. Те са му забранили категорично това да се случи. 

"Салах няма да играе във вторник, не може да играе тогава. Той е много по-добре в процеса на възстановяването, но няма да се появи на терена. Това не е превантивна мярка, той има комоцио и лекарите забраниха да го ползвам."

"Той се чувства страхотно, прекрасно, но от медицинска гледна точка не е достатъчно добре възстановен, за да играе отново футбол. Затова трябва да се оправяме без него", сподели мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди мача. 

Лошата новина за него е, че освен Салах, още един от атакуващия му тризъбец няма да е на линия - бразилецът Роберто Фирмино. Така може да се отвори място за Дивок Ориги и Даниел Стъридж, които да партнират на Садио Мане в търсене на чудото срещу Барселона. 

"Освен Салах, Фирмино също няма да играе. Двама от най-добрите нападатели в света няма да са на разположение за нас, а трябва да вкараме четири гола. Но докато имам 11 футболисти на терена, ще се борим за този обрат", заяви Клоп.