След като двете основни фигури в нападението на Ливърпул Мохамед Салах и Роберто Фирмино официално отпаднаха от сметките за полуфиналния мач реванш с Барселона в Шампионската лига, нов смут налегна феновете на мърсисайдци. Той е свързан с основния защитник Върджил ван Дайк. 

Холандският стълб в отбраната пропусна последното занимание на отбора преди битката с каталунците. От клуба потвърдиха, че не е участвал в нея, като не разкриха причината за отсъствието му. От там само уточниха, че има всички шансове да участва срещу "блаугранас". 

Иначе към дуото Салах-Фирмино, което със сигурност няма да попадне в групата, се присъединява и друг контузен - Адам Лалана. Алекс Окслейд-Чембърлейн се възстанови от тежката си травма в коляното и беше в групата за мача с Нюкасъл, но е вероятно и той да не попадне в групата, защото има съмнения за подновяване на стара травма. 

Ако и Ван Дайк отпадне от сметките на мениджъра Юрген Клоп, това ще е пореден удар по амбициите му за обрат след 0:3 в първия мач. И не за друго, а защото холандецът често бележи голове с масивното си присъствие в наказателното поле при статични положения.