Цървена звезда стана поредният отбор от бивша Югославия, който бе наказан от УЕФА от началото на сезон 2007/08 година насам.

За по-малко от месец разследвани и наказани от европейската централа бяха хърватският Хайдук Сплит и черногорските Будучност Подгорица и Зета Голубовци, и Партизан, като градския съперник на Звезда дори бе изхвърлен от турнира за Купата на УЕФА, а Зета имаше проблеми за расистки обиди срещу играчи Рейнджърс.

Причина за наказанието на звездашите е вчерашния двубой с Рейнджърс, в който седем играчи на сръбския шампион получиха жълти картони. Въпреки че нямаше нито един контузен шотландски играч, според УЕФА играта на червено-белите е била твърде агресивна.

Предупреждава се, че поведението на играчите на Цървена звезда по време на реванша в Белград ще се следи изкъсо. Клубът трябва да заплати глоба в размер на 5250 швейцарски франка за получените седем жълти картона в първия мач.

Любопитен факт е, че бившият играч на ЦСКА Ибрахима Гай, който игра пълни 90 минути в Глазгоу, не бе сред декорираните в жълто.

Евроцентралата твърди днес, че ще глобява всеки отбор, чиито играчи получат пет или повече жълти картони в един мач. През миналия сезон Челси бе санкциониран заради шест официални предупреждения в един от мачовете срещу Барселона.