Апелативната комисия към Европейската футболна централа потвърди решението си от предишната инстанция - Партизан да бъде изхвърлен от турнира за Купата на УЕФА

Дисквалификацията може би ще е от полза за ЦСКА, а клубът от Белград ще напусне европейската сцена за срок от една година и ще плати глоба от 30 хил. евро.

Сръбския гранд победи на два пъти Жрински с общ резултат 11:1, но бе изхвърлен от евротурнирите, заради поведението на своите привърженици по време на мача от първия квалификационен кръг от турнира за Купата на УЕФА в Мостар.

Тогава, водени от все още продължаващата междуетническа омраза, феновете от Белград се сбиха с полицията и атакуваха с фойерверки публиката на домакините, което доведе до временно прекратяване на срещата.

При първоначалното разглеждане на случая УЕФА взе решение да дисквалифицира тима, но въпреки това позволи да бъде изиграна втората среща.

Апелативната комисия обаче потвърди решението на Дисциплинарната, което ще е в полза на ЦСКА при жребия за следващия етап от надпреварата. Заради дисквалификацията на Партизан „червените” най-вероятно ще бъдат поставени при тегленето.