След като изхвърли Партизан от евротурнирите заради лошо поведение на феновете му, УЕФА започна разследване и срещу отбор от доскоро съюзната на Сърбия Черна гора.

Европейската централа ще разследва двубоя от втория кръг на Шампионската лига между Зета Голубовци и шотландския Рейнджърс, който се игра в черногорската столица Подгорица снощи.

Към крилото на тима от Глазгоу ДаМаркъс Бийзли и нападателя Жан-Клод Даршевил са били отправяни подигравателни възгласи по време на целия двубой.

„Все още не сме получили доклада от нашия делегат, но ние имаме достатъчно косвени доказателства за да започнем разследване”, заяви говорителят на УЕФА Уилям Галярд.

Американецът Бийзли се разписа в 80-тата минута и донесе победата на Рейнджърс с 1:0, а шотландците се класираха за третия предварителен кръг с общ резултат 3:0.

„Срещал съм се с подобни ситуации през цялата ми кариера в Европа. Те не бяха толкова много, когато играех в Англия, но дори в Холандия съм имал подобни проблеми”, каза бившият играч на Манчестър Сити и ПСВ Айндховен ДаМаркъс Бийзли.