Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини все още вярва в класирането на тима си за финала на Шампионската лига. "Гражданите" завършиха 0:0 в първия мач от предпоследното стъпало срещу Реал Мадрид у дома. 

Така, за да продължат напред, на "Сантяго Бернабеу" ще трябва да отбележат гол. И чилиецът не отписва шансовете на тима си за ответния сблъсък, защото според него Сити играе много добре навън. 

"Този мач беше много напрегнат и с много битка, в който ние се защитавахме много добре. Опитвахме се и да атакуваме, но това беше до момента, в който Давид Силва се контузи. Знаехме, че този мач ще е бавен и затова използвахме всяка една възможност да атакуваме."

"Проблемът обаче беше, че не можахме да направим разликата в предни позиции. Когато можехме да стреляме, не го правехме достатъчно уверено. Но аз имам вяра в тима си, защото този сезон играем много добре навън", сподели Пелегрини. 

Най-лошата новина за тима му от този мач е именно контузията на Давид Силва, който напусна терена още преди почивката. По всичко личи, че испанецът няма да играе в следващия мач на 4 май. 

"Лошото е, че Давид има травма на подколянното сухожилие. Със сигурност няма да е на линия в рамките на една седмица. При всички положения няма да можем да го ползваме на реванша", сподели още Пелегрини.