Манчестър Сити и Реал Мадрид не впечатлиха особено и завършиха при нулево реми в първия сблъсък помежду си от полуфиналите на Шампионската лига.

Повече за равенството обаче могат да съжаляват гостите от Мадрид, които имаха по-голямо преимущество и сътвориха единствените опасности в двубоя. Сити обаче имаше великолепен вратар в лицето на Джо Харт, който отчая опитите на "белия балет" и на практика запази интригата за реванша. Така всичко ще се реши след седмица, на 4 април, на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

Двата отбора сътвориха слабо първо полувреме без положения пред двете врати докато през втората част Реал бе по-добрият тим на терена и на няколко пъти бе близо до важно попадение като гост, което обаче така и не падна.

Голямата новина дойде преди началото на мача, когато стана ясно, че заради мускулен проблем двубоят ще пропусне голямата звезда на гостите Кристиано Роналдо. За Реал все пак имаше и добра новина, тъй като Карим Бензема стартира като титуляр, въпреки проблемите си.

Първото полувреме в Манчестър със сигурност няма да се помни дълго, тъй като двата отбора не сътвориха абсолютно нищо интересно, а положенията пред двете врати на практика липсваха.

В 40-ата минута "гражданите" останаха без звездата си Давид Силва, който получи разтежение и бе заменен от Келеши.

Зинедин Зидан пък трябваше да се справя през втората част и без Карим Бензема, който явно успя да издържи само 45 минути и бе заменен от Хесе Родригес.

За разлика от първото полувреме, втората част започна доста по-обещаващо и само в рамките на 3-4 минути донесе повече опасности в сравнение с началните 45 минути.

В 46-ата минута удар на Серхио Агуеро мина над вратата, а в ответната атака Гарет Бейл падна в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва. В 54-ата минута пък Серхио Рамос бе оставен сам в наказателното поле и стреля с глава, но в ръцете на Джо Харт.

Постепенно Реал пое контрола над двубоя и след 70-ата минута постави Харт под истинското напрежение. В 71-ата Лукас Васкес центрира, а Хесе надскочи Фернандо, за да стреля опасно с глава. За щастие на "гражданите" обаче топката уцели горната греда. След него изстрели извън рамките на вратата отправиха Лука Модрич и Гарет Бейл.

Каземиро бе близо до попадение в 79-ата минута, когато бразилецът засече с глава центриране от корнер, но Харт демонстрира класа и изби с крак.

Най-големият пропуск обаче бе дело на Пепе в 82-ата минута. След центриране в наказателното поле Бейл свали топката с глава, а тя се озова в португалецът само на метър фронтално пред вратата. Защитникът обаче използва сила и стреля в тялото на Харт.

До края на мача обаче мадричани не съумяха да достигнат до нови положения. Вместо това Сити затрудни за първи път Кейлор Навас в добавеното време на двубоя, когато Навас трябваше да боксира след опасен удар от фаул на Кевин Де Брюин.

Съставите на двата отбора:

Манчестър Сити: Харт; Клиши, Отаменди, Компани, Саня; Фернандо, Фернандиньо, Силва (40' Келеши), Де Брюин, Хесус Навас (77' Стърлинг); Агуеро

Реал Мадрид: Навас; Марсело, Пепе, Рамос, Карвахал; Кроос (90' Иско), Каземиро, Модрич; Бейл, Лукас Васкес, Бензема (46' Хесе)