Напускащият мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не се чувства предаден от клуба или от заместника си Хосеп Гуардиола. Съдбата на чилиеца беше предопределена още в началото на годината, когато "гражданите" обявиха предстоящата раздяла с него и назначението на испанеца.

В Англия определиха този ход като предателство спрямо Пелегрини, още повече, че по времето, когато това беше сторено, Сити все още се бореше за титлите във всички турнири, в които участваше. А сега е на полуфинал в Шампионската лига, което не му се е случвало никога в историята.

"Не се чувствам предаден по никакъв начин. Нито от клуба, нито от Пеп. Когато подписах, бях наясно, че имам договор за три години и че на един етап Манчестър Сити иска да ангажира Гуардиола."

"Е, тези три години изминаха и сега клубът ще работи с Пеп. Затова нямам абсолютно никакви лоши чувства към него. Той действаше по възможно най-коректния начин и има единствено и само моето уважение."

"Поддържам все още добри отношения с всеки един от този клуб, със спортния директор Чики Бегиристайн... Имам само хубави спомени от престоя си тук и съм благодарен за възможността, която ми беше предложена", сподели Пелегрини.

Чилиецът е много горд от постигнатото до момента с "гражданите", но не смята да спира дотук. Той иска да се раздели с тях, като ги изведе до трофея в Шампионската лига. В момента те са на предпоследното стъпало, а препятствието там е Реал Мадрид.

"Не искам да мисля какво оставям на Пеп. Не искам да мисля, че съм правил този отбор шампион с рекорден брой вкарани голове. Мисля само за това как да спечеля Шампионската лига."

"За първи път прескочихме групите, после за първи път прескочихме четвъртфиналите. Преди да дойда тук, Сити не беше печелил и един мач в Шампионската лига, а сега сме полуфиналисти. Така че определено има прогрес", сподели още Пелегрини.