Много остри думи по адрес на звездата на Барселона отправи бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж. Той в момента се изживява като коментатор в британските издания, а според него уругваецът е действал "като плъх" в първия мач между двата отбора от полуфиналите в Шампионската лига. 

Тогава Суарес, който отиде при каталунците именно от мърсисайдци, отбеляза гол и се зарадва бурно. Но според Олдридж, не това е причината, за да използва подобно определение по негов адрес, а цялостното му поведение в мача. 

"Суарес действаше като плъх в този мач и това не беше хубаво. Нямам против, че се зарадва на гола си. Всеки, който вкара красив и важен гол в толкова напрегнат мач, би го сторил и само заради факта, че е носил червения екип, не трябва да му се отнема тази радост. Претенциите ми са други."

"Неговото цялостно поведение беше под всякаква критика. Той постоянно навираше носа си в лицата на играчите ни, падаше при всяко докосване и постоянно се опитваше да изкарва картони на играчите на Ливърпул. Той беше подъл, гаден и доказа цялата си репутация, заради която го критикуваха, докато беше в Ливърпул."

"Всички сме наясно, че той е човек, който би прегазил и собствената си баба, само и само да вкара гол. Ние го защитавахме през цялото време, докато беше в отбора ни и накрая той хвърли в лицата ни цялата тази подкрепа", сподели Олдридж.