Звездата на Ливърпул Мохамед Салах неимоверно ще бъде едно от главнодействащите лица по време на финала за Шампионската лига срещу Тотнъм тази вечер от 22:00 часа.

Египтянинът е сред големите звезди и лидери в състава на мърсисайдци, а личността му определено представлява интерес. Салах е популярен най-вече с професионалните си изяви. Личният му живот стои далеч от медийния шум и любопитните погледи.

Все пак има оскъдна информация и в тази насока. Салах е в брак с любимата си Маги от 6 години, като двамата имат и дъщеричка на име Мака, която е родена в Англия. Името ѝ е избрано заради свещения мюсюлмански град в Саудитска Арабия – Мека.

Мохамед Салах и семейството му

източник: Gulliver/Getty Images

Салах и Маги изповядват исляма и спазват изконните завети на свещената им книга, макар и да живеят далеч от родината си. Затова говори и фактът, че Маги никога не се разделя със своя хиджаб при редките си публични появи.

Жената на сърцето на Салах обикновено пази дистанция, като се появява най-вече при важните мачове на Ливърпул, както и при някои награждавания.

„Мисля, че трябва да променим начина, по който третираме жените в нашата култура. Това е нещо задължително, не е мнение. Подкрепям жените, защото заслужават повече, от това, което им се дава“, коментира в интервю за „Time“ Салах.  

Мохамед Салах и семейството му

източник: Gulliver/Getty Images

Маги и Салах се познават още от ученическите им години в Египет. Според Daily Star половинката на футболната звезда работи като биотехнолог.

Двамата винаги са опитвали да оказват помощ на сънародниците си, но никога не са парадирали с добрите си дела. А те не са малко. Неотдавна футболистът и семейството му изграждат болница и училище в родния им Нагриг. Отделно от това, фамилия Салах реализира проект, благодарение на който местните имат чиста вода.

Според Middle Easy Eye Салах е дарил 400 000 евро, за да закупи терени, на които да се изградят нужните съоръжения, чрез които мръсната вода да се пречиства.

Мохамед Салах и семейството му

източник: Gulliver/Getty Images

Отделно се твърди, че Салах е дал други 250 000 евро за проект, целящ финансовото развитие на родината му.

Близките до Салах са наясно, че той не очаква нищо в замяна за добрите си дела.

„Салах не обича да говори за благотворителната си дейност. Не обича да е в центъра на вниманието“, споделя Абу Хабшах, учител на Салах от Нагриг.

Съдията на финала в ШЛ пред значимо постижение

Как стигнаха Тотнъм и Ливърпул до "Уанда Метрополитано"?

Битката на нежния фронт на "Уанда Метрополитано"

Всички финали на Ливърпул в Шампионската лига

Денят на големия финал: Тотнъм vs. Ливърпул