Шахтьор Донецк и Реал Мадрид завършиха при резултат 1:1 в двубой от груповата фаза на Шампионска лига. В 46-та минута Олександър Зубков откри за домакините. Антонио Рюдигер изравни в 95-та минута с глава.

БГНЕС
16 снимки

Както се и очакваше, Реал Мадрид пое контрола над срещата още от първия съдийски сигнал, но Шахтьор дава сериозен отпор на "белите" в средата на терена. След 17 минути игра точен удар нямаше към нито една от вратите. В 18-та минута Бензема получи високо подаване на границата на наказателното, той успя да си спре топката добре и стреля, но от труден ъгъл и право в ръцете на Трубин. 

Първата добра възможност за Шахтьор дойде в 27-та минута, когато Конопля намери с дълго подаване Бондаренко по противположния фланг, а той подаде към Зубков, който стреля, но за жалост на домакините топката излезе в корнер след рикошет от защитник в бяло.

Реал Мадрид направи страхотна атака в 36-та минута с няколко къси паса около наказателното, а Бензема получи шанс да стреля, но отново от малък ъгъл и Трубин се намеси. След корнера, Бензема изведе Родриго с подаване с петичка, но отново стража на Шахтьор Донецк се намеси блестящо и остави равенството в мача. В 42-та минута Федерико Валверде също си опита късмета с удар извън наказателното поле, който също бе изваден от стража на домакините.

Михайло Мудрик показа страхотна техника и скорост в 43-та минута, когато с финт премина през играч на Реал Мадрид, а след това стигна до наказателното поле. Мудрик подаде от левия фланг към центъра, по границата на наказателното, но там негов съотборник не успя да стигне до топката и да нанесе удар.

Второто полувреме започна по страхотен начин за Шахтьор Донецк, домакините започнаха с добра атака, която Михайло Мудрик изгради, той намери Михайличенко, който се бе включил по левия фланг. След страхотно центриране към втората греда, играч на Реал Мадрид увисна и Зубков стреля с глава, пращайки топката във вратата на "лос бланкос" - 1:0.

Карло Анчелоти бе решен да промени развоя на двубоя и пусна в игра Винисиус Жуниор и Лука Модрич в 57-та минута. Чуамени и Еден Азар напуснаха терена.

Голям пропуск лиши Шахтьор от по-голяма преднина срещу "кралския клуб" в 65-та минута. Ласина Траоре получи топка в наказателното и се опита да финтира вратаря. Андрий Лунин успя да докосне топката, а загубилия равновесие Траоре стреля докато падаше, но топката се отби от напречната греда. Отново в 71-та минута домакините имаха добър шанс, този път Михайло Мудрик стреля много опасно, но без успех.

Само минута по-късно и Реал Мадрид заплаши сериозно вратата на украинския клуб. Подаване към Бензема можеше да завърши много зле за домакините, но Бондар успя да изчисти топката. Последва корнер, който бе изпълнен късо, а Тони Кроос опита да отбележи от далеч, но топката мина покрай вратата, но най-опасната възможност за "белите" през второто полувреме дойде в 76-та минута, когато Винисуис успя да центрира остро, а топката тупна на втора греда, където с плонж се опита Марко Асенсио да я стигне и прати във вратата, но сантиметри не стигнаха на футболиста да го направи.

Винисуис Жуниор изпусна много чиста възможност за гостите в 87-та минута, когато получи центриране в наказателното поле и стреля с глава от 2-3 метра от голлинията, а топката профуча над вратата. Трубин остана на място.

Нормално, в последните минути на мача Шахтьор Донецк се прибра в половината си и разчиташе на добра защита, за да оцелее срещу атаките на Реал Мадрид.

В 92-та минута Тони Кроос прати страхотно центриране към наказателното поле на Шахтьор, а там беше включилия се Антонио Рюдигер, който стреля с глава, а топката мина опасно близо до гредата. Шахтьор отново оцеля.

Отново Тони Кроос центрира към Антонио Рюдигер, който стигна първи до топката и бе точен и бе точен с глва в 95-та минута на двубоя. Радостта на гостите обаче бе кратка, защото и Рюдигер и вратаря на Шахтьор останаха да лежат на земята заради тежкия сблъсък помежду им. Рюдигер получи сериозна рана на главата и трябваше да бъде третиран от докторите на отбора. Трубин остана да лежи на земята. За щастие и с вратаря всичко беше наред.

FT ШАХТЬОР ДОНЕЦК - РЕАЛ МАДРИД 1:1

1:0 Олександър Зубков 46'

1:1 Антонио Рюдигер 90+5'

Състави на двата отбора:

Шахтьор Донецк: 81. Трубин, 15. Михайличенко, 5. Валерий Бондар, 22. Матвиенко, 26. Конопля  O, 6. Степаненко, 11. Зубков, 21. Бондаренко  O, 8. Судаков, 10. Михайло Мудрик, 2. Ласина Траоре

Старши треньор: Игор Йовичевич

Реал Мадрид: 13. Андрий Лунин, 23. Менди, 22. Антонио Рюдигер, 6. Фернандес, 17. Васкес, 15. Валверде, 18. Чуамени, 8. Тони Кроос  O, 7. Еден Азар, 21. Родриго, 9. Карим Бензема

Старши треньор: Карло Анчелоти