Италианският гранд Ювентус почти сигурно се сбогува с участието си в Шампионска лига след едва 4 изиграни двубоя в групата. „Старата госпожа“ загуби с 0:2 визитата си в Израел на Макаби Хайфа. В герой за скромния тим се превърна Омер Атцили, реализирал и двете попадения съответно в 7-ата и 43-ата минути.

"Бианконерите" са последни в групата с 3 точки, а толкова има и днешният им съперник. За първото място се борят Бенфика и Пари Сен Жермен, които са с по 7 пункта.

БГНЕС
17 снимки

Макаби Хайфа  Ювентус

източник: Sofascore.com


Още от първата минута домакините започнаха да атакуват вратата на далеч по-именития си съперник.  Франдзи Пиеро надскочи Даниеле Ругани и стреля опасно с глава от няколко метра, но топката попадна право в тялото на Шчесни.

Минута по-късно центриране на Атцили се превърна в удар, но и този опит не навести италианската врата. 

В 8-ата минута обаче Макаби най-накрая поведе - Корну центрира отляво, а Атцили се извиси над неубедителния Ругани и вкара кълбото в мрежата с тила си.

Почти веднага след попадението тимът от Хайфа можеше и да удвои, но удар от фал на Чери срещна една от гредите на Шчесни. Още 60 секунди след това същият Чери накара поляка да се разтегне максимално с далечен удар. 

В средата на частта темпото поспадна, но дойде нова неприятна вест за Макс Алегри. Напривилият три асистенции в първия двубой срещу Макаби - Анхел Ди Мария, разтегна при един спринт и напусна терена принудително. На неговото място влезе Аркадиуш Милик.

В 34-ата минута поредното центриране от левия фланг намери Атцили, който от воле от десетина метра можеше да разстреля Шчесни при малко повече прецизност.

Две минути преди края на първата част Атцили отново се превърна в герой за своите съотборници. Пиеро напредна мощно през центъра и насочи към левичаря, който с мощен удар в близкия ъгъл удвои преднината на Макаби.

Ювентус можеше да върне едно попадение в сетния миг на полувремето, когато Влахович стреля с глава, Коен спаси, а при добавката Милик от 1 метър не успя да бутне топката в израелската врата.

На полувремето Макс Алегри реагира, пускайки Мануел Локатели и Филип Костич в игра на местата на Паредес и Маккени. Втората част започна със силен натиск на „Старата госпожа“ и серия от корнери, като при един от тях Коен отрази удар с глава на Ругани.

В 61-вата минута Влахович също стреля с глава, но не успя да затрудни вратаря. В 67-ата минута Куадрадо падна в наказателното поле след изблъскване, но главният съдия и ВАР отказаха да отсъдят дузпа. 15 минути по-късно именно колумбиецът застраши противниковата врата, но Коен изби неговия изстрел. Последва далечен шут на Милик, който беше уловен от стража.

Шест минути преди края резервата Абдулайе Сек опита удар с глава, който мина покрай вратата. Две минути по-късно в игра за домакините се появи бившият футболист на родния Лудогорец Мавис Чибота.


FT / Макаби Хайфа - Ювентус 2:0

1:0 Омер Атцили 7`

2:0 Омер Атцили 43`

 

Макаби Хайфа: Джош Коен, Даниел Сундгрен, Шон Голдберг, Дилан Батубинсика, Пиер Корнуд, Нета Леви, Али Ел Фазаз, Тярон Чери, Омер Атцили, Франдзи Пиеро, Дийн Дейвид

Наставник: Барак Бакхар

Ювентус: Войчех Шчесни, Данило, Даниеле Ругани, Леонардо Бонучи, Алекс Сандро, Хуан Куадрадо, Леандро Паредес, Адриен Рабио, Уестън МакКени, Анхел Ди Мария, Душан Влахович

Наставник: Масимилиано Алегри