Милан и Челси се изправят един срещу друг в магнетичен сблъсък от четвъртия кръг на група „E“ в Шампионската лига. Двубоят на стадион „Сан Сиро“ е днес от 22:00 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 3.

Двата отбора се  срещнаха отново миналата седмица, но на „Стамфорд Бридж“, а тогава лондончани стигнаха до успеха с категорична победа с 3:0. Със сигурност обаче днес „росонерите“ ще се опитат да се реваншират пред своите фенове, докато „сините“ ще се надяват на положителен резултат в борбата за първото място в групата, което е предпоставка за вълнуваща битка на терена.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

И двата тима са с по четири точки в актива си, като заемат съответно третата и втората позиция, докато лидер в групата е Ред Бел Залцбург с пет пункта.

Наставникът на италианския шампион – Стефано Пиоли, продължава да има сериозни кадрови проблеми със състава. Извън сметките на треньора остават контузените Давиде Калабрия, Симон Кяер, Майк Менян, Жуниор Месиас, Алексис Салемакерс, Алеснадро Флоренци и Златан Ибрахимович.

Новият мениджър на Челси – Греъм Потър, който няма загуба в първите си 4 мача начело откакто пое лондончани, няма да може да разчита Уесли Фофана, който е аут за няколко седмици, както и на Хаким Зиеш, който е с настинка. В последния момент обаче стана ясно, че и полузащитникът Н’Голо Канте е аут от двубоя. Французинът изобщо не отпътува с тима си за Милано, след като травмата му, от която се лекуваше в последно време, се е възобновила.

КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


22:00 часа | МИЛАН – ЧЕЛСИ

Шампионска лига, група „E“, четвърти кръг

СТАРТОВИ състави на двата отбора:

МИЛАН: 1. Чиприан Татарушану, 20.Пиер Калулу, 46. Матео Габиа, 23. Фикайо Томори, 19. Тео Ернандес, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 33. Раде Крунич,10. Браим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли

ЧЕЛСИ: 1. Кепа Арисабалага, 26. Калиду Кулибали, 6. Тиаго Силва, 14. Трево Чалоба, 21. Бен Чилуел, 8. Матео Ковачич, 5. Жоржиньо, 24. Рийс Джеймс, 19. Мейсън Маунт, 17. Рахийм Стърлинг, 9. Пиер-Емерик Обамеянг

Мениджър: Греъм Потър


Главен съдия: Даниел Зиберт, Германия

Стадион: „Сан Сиро“, Милано, Италия