Централният защитник на Барселона Жерар Пике призова своите съотборници да бъдат колкото се може по-категорични в сряда вечер, когато се изправят срещу Манчестър Юнайтед в първия четвъртфинален мач между двата тима от Шампионската лига.

Утре вечер „блаугранас” гостува на „Олд Трафорд” и изглежда като големия фаворит в сблъсъка. В същото време англичаните доказаха, че всяко подценяване срещу тях струва скъпо, а цената я знае най-добре Пари Сен Жермен, който падна елиминиран след победа 2:0 в Манчестър и загуба 0:3 на „Парк де Пренс”.

32-годишният Пике не скри, че мачът е по-специален за него, тъй като първите си стъпки в професионалния футбол той направи именно като играч на Юнайтед. Той се присъедини към „червените дяволи” като 17-годишен, а през 2008-а се завърна в родния Барселона, след като не успя да пробие на „Олд Трафорд”. По онова време там действаше легендарния тандем Рио Фърдинанд - Неманя Видич.

„Двубоят срещу ПСЖ трябва да ни послужи за пример, че не можеш да оставиш Манчестър Юнайтед „жив”. Ако можеш да ги победиш с много голове, тогава си задължен да го сториш”, коментира бившият испански национал.

„В първия двубой ПСЖ беше по-добрият отбор, вкараха два гола и можеха да стигнат до още. Юнайтед има велика история, а на реванша играха с много млади момчета, дошли от академията, и пак се класираха.”

„Този мач трябва да ни напомня, че е необходимо да бъдем много концентрирани. Юнайтед е изключително опасен отбор.”

„Тук (има предвид „Олд Трафорд” – б.р.) се превърнах от дете в зрял мъж, изживях първите си мачове като професионалист. Имах и няколко луди истории извън терена. Дойдох сам, без моето семейство, научих много и си тръгнах тотално променен.”

„Помня Оле Гунар Солскяер като страхотен съотборник. Бях само на 17, а той беше вече ветеран. Със сигурност ми помогна да се адаптирам към клуба, страната и града. Беше страхотно да тренирам заедно с него. Той ме подкрепи, затова съм много щастлив да го видя начело на Манчестър Юнайтед. Той свърши страхотна работа, спечели много мачове и накара отбора да играе по-добре. Утре ще бъде тежко и се надявам Барселона да победи”, завърши Пике.