Полузащитникът на Барселона Иван Ракитич ясно показа, че никой в отбора не смята да подценява предстоящият четвъртфинални сблъсъци срещу Манчестър Юнайтед в Шампионската лига. Хърватският национал заяви, че „червените дяволи” заслужават само уважение заради начина, по който успяха да обърнат Пари Сен Жермен.

Французите взеха поведа с 2:0 на „Олд Трафорд” в първия осминафинален дуел и след този резултат всички побързаха да отпишат отбора на Оле Гунар Солскяер. В реванша обаче англичаните напомниха за великите си европейски вечери, като постигнаха успех с 3:0, дошъл след драматичен гол от дузпа на Маркъс Рашфорд в продължението. Така Юнайтед си заслужи правото да участва в последния жребий на Шампионската лига през сезон 2018/2019 и се падна срещу Барселона.

„Видяхме колко добри са те. Знаем, че в момента английските отбори са много силни”, заяви 31-годишният Ракитич пред GQ. „Манчестър Юнайтед постигат добри резултати, а да отбележат три гола в Париж беше невероятно. Трябва да уважаваш Юнайтед за този обрат, за организацията в играта и битката до последно с толкова много млади футболисти.”

„Аз питая огромно уважение към всички британци и страстта им към футбола, пълните стадиони.”

„Винаги трябва да си наясно с най-силната си страна, а новият им треньор явно има подобно знание. Ако трябва да се бориш повече и да играеш на контраатака, тогава трябва да направиш възможно най-доброто. Много отбори биха искали да играят като Барселона и да владеят топката. Но ако си владял топката по-дълго, а накрая загубиш мача, то това е било безрезултатно и лично аз не бих никак щастлив”, допълни Ракитич.

Манчестър Юнайтед приема Барселона в първия 1/4-финален мач на 10 април (вторник) от 22 часа.