Звездата на Барселона Лионел Меси заяви, че успехът с 3:0 над Ливърпул на "Камп Ноу" е отлична преднина преди реванша на "Анфийлд" от полуфиналите на Шампионската лига през следващата седмица.

"3:0 е страхотен резултат с оглед на показаното на терена. През първото полувреме имахме превъзходство, но след почивката те ни пресираха дълбоко, създадоха положения и на няколко пъти бяха близо до гол. Ливърпул ни затрудни с високото си темпо на игра, физическия стил и интензивност”, коментира Меси

„Още повече не сме свикнали съперника да владее повече топката, което ни костваше допълнителни усилия. Но ние успяхме да извлечем почти максималното от този мач и трябва да бъдем доволни. В последната атака Дембеле дори имаше чиста възможност да вкара. Щеше да бъде още по-добре, ако имахме преднина от четири гола преди мача на "Анфийлд", но и 3:0 е отлична преднина. Наясно сме, че още нищо не е решено, защото ни предстои гостуване в техния дом, където няма да бъде лесно", допълни аржентинецът.

Меси реализира две попадения в двубоя, с които той вече има 600 в 683 официални мача. Юбилейният гол пък дойде след страхотно изпълнен пряк свободен удар от около 30 метра в 82-ата минута.

"Имах и малко късмет, че намерих горния ъгъл. Получи се много зрелищен гол", коментира ситуацията той.