Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че не е лесно да се играе срещу Ливърпул и понякога каталунците не са успявали да контролират играта.

„Понякога можеш да доминираш в хода на играта, а в други случаи си подвластен на играта“, обясни той.

Той обясни, че отборът не имал избор и е трябвало да се приспособи към типа мач: „Понякога се опитвахме да направим пауза, но след това ни отблъснаха. Ние трябваше да атакуваме, а не обратното.“

„Марк-Андре тер Стеген направи няколко решаващи спасявания. Той имаше страхотни намеси. Постигнахме страхотен резултат срещу много силен отбор“, добави наставникът на Барселона.

Валверде предупреди, че и през миналата година Барселона имаше аванс от три гола срещу Рома (4:1) преди реванша на „Олимпико“, който бе загубен с 0:3 и заради гола на чужд терен каталунците отпаднаха от надпреварата.

Що се отнася до представянето на Меси, той коментира: „Лео знае какво е, какво иска да се случи и не спира да те изненадва. Той е капитанът. Онзи, който управлява играта. Знае как да настройва темпото на игра. Знае какво е подходящо във всеки един момент и обикновено е прав“, каза още Ернесто Валверде.