На пресконференцията преди първия мач срещу Селтик старши треньорът на Астана Станимир Стоилов изрази увереност, че през следващата седмица тимът му ще бъде част от жребия за групите на Шампионска лига. Само че реалността се оказа доста по-различна и след 0:4 в Глазгоу Астана се прости много набързо с надеждите си за второ участие в групите на „турнира на богатите”.

От самото начало на двубоя на „Селтик Парк” домакините показаха, че имат голямо желание да си решат всичко още  в първия мач, а Скот Синклеър и Лейт Грифитс пропуснаха в първите 10 минути на двубоя.

И точно в момента, в който Астана успя да поизравни играта, домакините стигнаха до първия гол в мача. Том Рогич мина като на шега през трима и копна технично над вратаря Александър Мокин. В опита си да избие пък Евгени Постников вкара топката в собствената си врата. В ответната атака именно той имаше шанс да изравни, но ударът му с глава мина встрани.

В 42-ата минута Селтик удвои аванса си. Синклеър се възползва от груба грешка на Майевски, който му предостави топката, нападателят се откъсна и стреля покрай Мокин за 2:0.

През второто полувреме ситуацията на терена изобщо не се промени, а Селтик се забавляваше със своя съперник и стигна до разгрома. В 60-ата минута Синклеър комбинира прекрасно с Грифитс, след което останал сам срещу вратаря стреля между краката му за 3:0.

В 79-ата минута отново Грифитс бе асистент, а Джеймс Форетс материализира атаката с хладнокръвен изстрел за 4:0.

Самият Грифитс ознаменува добрата си игра с пети гол. Той мина лесно през двама бранители в жълто, след което стреля, а получилият се рикошет не даде шанс на Мокин да реагира.

Така Селтик на практика си осигури място в групите на Шампионска лига, а Астана ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа като преди това ще опита да се отстрами с добър резултат в реванша срещу шотландския гранд следващата седмица.