Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов демонстрира завидно самочувствие преди гостуването на неговия отбор в Глазгоу за първия мач от плейофите в Шампионска лига срещу местния гранд Селтик.

Преди точно година двата тима отново се изправиха на тази фаза, а тогава Селтик стигна драматично до триумфа след гол от дузпа на Муса Дембеле в добавеното време на реванша, осигурил общ резултат от 3:2.

Сега обаче българският специалист е уверен, че неговият отбор ще е този, който ще влезе в групите. "Мисля, че следващият четвъртък ние ще участваме в жребия за Шампионската лига. Това е най-добрият резултат за мен."

"Няма значение как ще завърши първият мач. Все пак ще играем в Шампионска лига. Мисля, че няма нужда да мотивирам своите играчи допълнително."

"Знаем, че Селтик е исторически голям отбор и това е нашата мотивация. Другат е, че Шампионската лига е пред нас и това е достатъчно за играчите да направят добър мач. Вярвам, че отборът, който играе по-добре, ще се класира за групите. Знам, че господин (Брендън б.р.) Роджърд имаше време да развие своя отбор, но въпреки това мислим, че ще продължим и ще успеем."

Стоилов превърна Астана в първия казахстански отбор в групите на ШЛ през 2015, но преди 12 месеца тимът му претърпя драматично поражение на "Селтик Парк", а в моментите след дузпата на Дембеле двама от играчите на Астана бяха изгонени. Затова и Стоилов е наясно, че тимът му трябва да запази емоциите си пред екзалтираните 60 хиляди на "Селтик Парк".

"Дисциплината е най-важното нещо в играта. Трябва да играем уверено, въпреки че последният път емоциите ни подведоха."

"Но знаем, че ще имаме два мача, а не един. Знаем, че трябва да запазим емоциите за двата отбора, както и нашата мотивация."

Астана и Мъри дръпнаха с 10 точки пред втория в Казахстан

Астана има предимството от изиграни вече 23 мача в местното първенство докато Селтик е в началото на своя сезон, което според Брендън Роджърс дава предимство на казахстанците. Стоилов обаче не смята така.

"Според мен Селтик вече е на 100%. Те изиграха 6 официални мача и два приятелски. Това е достатъчно за футболистите да влязат във форма. Разбира се, че ще има малко предимство за нас поради факта, че нашето първенство вече стартира, но целият състав е под напрежение. Мисля, че имаме на разположение 14 футболисти, а Селтик има 25 или 30, така че е трудно да кажа, че това е голямо предимство за нас."