Отстранилият Лудогорец отбор на Апоел Беер Шева е все по-близо до място в групите на Шампионска лига, след като постигна победа с 2:1 над Марибор в първия плейофен сблъсък между двата отбора.

Всичко по-интересно на стадиона в Беер Шева се случи през първата част, в която паднаха и трите гола. Гостите откриха в 10-ата минута чрез бразилския си ветеран Маркос Таварес.

Само 2 минути по-късно обаче Антъни Нуакеме, който вкара и на Лудогорец, реализира за 1:1. Шир Цедек от дузпа в края на първата част пък направи обрата пълен.  Все пак интригата остава с пълна сила за реванша, който е във вторник /22 август/ в Словения.

Подобна е ситуацията и в сблъсъка между Олимпиакос и Риека, в който гръцкият гранд стигна до победата с 2:1 с гол в добавеното време на двубоя.

Арауйо Ебер даде аванс на хърватите в края на първото полувреме. Вадис Оджиджа-Офое изравни в 66-ата минута, а Риека остана с човек по-малко в 83-ата след втори жълт картон за Леонард Жута. Така се стигна до третата минута на добавеното време, в която Олимпиакос все пак изтръгна победата с попадение на тогоанеца Жак-Алейшис Ромао.