Бешикташ направи огромна крачка към класирането за осминафиналите в Шампионската лига. Турският шампион надделя с 2:1 над Монако край Лазурния бряг и продължава с пълен актив от три мача в групата си. 

Дженк Тосун беше големият герой с двете си попадения, а "монегаските" може да се простят с надеждите си да продължат напред в надпреварата, в която миналия сезон стигнаха полуфиналите. 

В другия мач от групата се получи истински голов спектакъл, който завърза битката поне за второто място. В него РБ Лайпциг надделя с 3:2 над португалския гранд Порто и го изпревари с една точка, за да излезе именно на лелеяната втора позиция. Всичко в тази битка беше решено с попадения преди почивката. 

Мачът в Лайпциг започна обещаващо и още тогава си личеше, че ще е голово шоу. Домакините откриха при първата си хубава атака още в 8-та минута. Тогава Брума стреля от дистанция, но вратарят изби. При добавката Вили Орбан беше точен, макар че беше в засада при изстрела на съотборника си преди това. 

Но "драконите" бързо намериха отговор и изравниха. Още в 18-та минута хубава тяхна атака завърши с центриране в наказателното поле, отклонено с глава от Фелипе на далечната греда, където непокрит беше оставен Венсан Абубакар. Голмайсторът на Порто се обърна и красиво от воле опъна мрежата за 1:1. 

Почти веднага "червените бикове" изпуснаха да излязат отново напред, когато ударът на Марсел Забицер от наказателното поле беше отразен от вратаря на португалците и опасността се размина. 

Предстояха обаче невероятно зрелищни последни минути на полувремето. Първо в 38-та минута РБ Лайпциг поведе отново в резултата. Тогава Марсел Забицер се озова сам пред наказателното поле и с един пас изведе срещу вратаря Емил Форсберг, който с лекота се разписа за 2:1. 

Доста бързо резултатът набъбна на 3:1 Това се случи в 41-та минута, когато Жан-Кевин Огюстен се възползва от грешка в защитата на Порто и напредна в наказателното поле, а ударът му беше безпощадно точен, оплитайки топката за трети път в мрежата. 

До почивката обаче остана време "драконите" да се върнат в играта. В 44-та минута след един корнер Ектор Ерера игра с глава на далечната греда и намери Иван Маркано във вратарското поле и от там той с глава се разписа, за да намали на 2:3. При този резултат дойде и почивката. 

След подновяването на играта германците отново бяха по-активни и търсеха още голове, за да си решат всичко в своя полза. Страхотни шансове се откриха пред Брума в 62-та минута, когато ударът му беше избит в последния момент, и пред Жан-Кевин Огюстен в 73-та, когато ударът му от границата на наказателното поле мина малко над вратата. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха и РБ Лайпциг се поздрави с трите точки, които му позволиха да окупира втората позиция с четири точки, с една повече от Порто. 

А това може да се окаже много важен резултат, с оглед случилото се на другия мач в групата. Там Бешикташ почти си осигури класирането напред, след като завоюва трета победа от три мача, хлъзвайки Монако към бездната, след като успя да го победи с 2:1 на "Луи Втори". 

Турците започнаха по-активно и стигнаха до попадение в 8-та минута, но Райън Бабел беше в засада и то беше отменено. После и Атиба Хътчинсън не успя да се разпише от чиста позиция за "орлите", но сякаш голът в тяхна полза "се печеше". 

И от нищото Монако поведе в 30-та минута. Тогава Балде Кейта направи страхотен пробив и подаде на Радамел Фалкао пред наказателното поле. Колумбиецът с един финт се подигра със защитата на Бешикташ и с лек, но достатъчно точен удар прати топката в мрежата в далечния ъгъл на вратаря - 1:0. 

Турците обаче бързо изравниха. В 34-та минута Рикардо Куарешма направи страхотен пробив по десния фланг и центрира перфектно, качвайки топката на главата на Дженк Тосун във вратарското поле, а той щеше да скъса мрежата за 1:1. 

Точно преди почивката "монегаските" можеха отново да поведат, но ударът на Балде Кейта в продължението на първата част мина на сантиметри от дясната греда и така почивката дойде при равенство. 

В 54-та минута обаче дойде пълният обрат. Тогава Толгай Арслан стреля мощно от границата на наказателното поле, топката се отклони от дясната греда и стигна до Райън Бабел, който намери на празна врата Дженк Тосун и той опъна мрежата за 2:1. 

До края на мача и двата тима имаха своите шансове, но Рикардо Куарешма и Гари Медел не успяха да се разпишат за Бешикташ, а Фалкао, Балде Кейта и Жоао Моутиньо изпуснаха шансовете за Монако да изравни и тимът им продължава само с една точка на дъното. Турците пък записаха национален рекорд, ставайки първият местен тим с три поредни успеха в Шампионската лига.