Бешикташ продължава със страхотните си изяви в груповата фаза на Шампионската лига. Турският първенец записа втора победа в два мача, като сега жертва му стана германската сензация РБ Лайпциг. 

В Истанбул "орлите" на Шенол Гюнеш се справиха с 2:0 и окупираха еднолично върха в групата си. А в подножието е още по-интересно, след като Порто надделя с Монако на "Луи Втори" и се реваншира за загубата именно от Бешикташ в първия кръг. 

В Истанбул инициативата в първите минути беше изцяло на страната на домакините, които започнаха от самото начало да притискат съперника си. И още в 11-та минута поведоха в резултата. Това стори бившият играч на Ливърпул Райън Бабел. 

В тази ситуация Дженк Тосун направи страхотен пробив по левия фланг и намери холандеца сам малко зад точката на дузпата. И той с прецизен удар не остави шансове на вратаря на германците - 1:0. 

Постепенно РБ Лайпциг изравни играта и имаше няколко интересни атаки, но Марсел Забицер и Емил Форсберг не можаха да оползотворят хубавите шансове пред тях. Рикардо Куарешма и Андерсон Талиска пък пропуснаха възможности за турците. 

В 34-та минута резултатът можеше и да бъде изравнен, но тогава попадението на Лукас Клостерман за състава на гостите беше отменено заради засада. И в крайна сметка повторенията показаха, че такава има. 

До почивката имаше още интересни ситуации, но те бяха пред вратата на РБ Лайпциг. Първо в 42-та минута Дженк Тосун пропусна да удвои, след като страхотният му удар беше избит от вратаря. Но още в следващата атака Бешикташ удвои. 

В 43-та минута Рикардо Куарешма центрира по невероятен начин от десния фланг с външен фалц и качи топката на главата на Андерсон Талиска, който беше задължен да отбележи. И го направи - 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

След подновяването на играта германците тръгнаха доста смело напред в търсене на обрата. И имаха нелоши възможности да отбележат. Първо в 52-та минута удар на Марсел Забицер след центриране от фланга беше спасен по невероятен начин от вратаря на домакините. 

Малко след това Забицер отново имаше възможност да отбележи, след като получи шанс да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му отново беше спасен по невероятен начин от стража на "орлите". 

Имаше още няколко добри опции за попадение на гостите, но Забицер и Форсберг ги изпуснаха. В 66-та минута реферът спря за кратко двубоя, защото имаше проблеми с осветлението. 

До края на двубоя инициативата беше изцяло за РБ Лайпциг и само чудото спаси Бешикташ от поражението. Жан-Кевин Огюстен пропиля страхотен шанс в 80-та минута, като ударът му мина на сантиметри встрани от вратата. 

В 83-та минута пък отново Марсел Забицер не успя да открие головата си сметка в мача и направи пореден голям пропуск, като ударът му срещна напречната греда. В пследната минута и Огюстен направи пореден пропуск, за да сложи точка на мераците на Лайпциг. Така Бешикташ продължава с пълен актив от 6 точки, докато германците остават с 1. 

На втората позиция в тази група се изкачи Порто, който смля Монако в гостуването си на "Луи Втори". "Драконите" изпепелиха съперника си с 3:0, а героят беше Венан Абубакар с две попадения. Мигел Лаюн оформи класиката в последните секунди. 

Още от началото португалците имаха инициативата, а "монегаските" бяха бледа сянка на силния тим от миналия сезон. Ясин Брахими се скъса да пропуска за гостите в началото, а Радамел Фалкао имаше един от редките шансове за домакините. 

Така се стигна до 31-та минута, когато Порто откри. Тогава Данило Перейра стреля от границата на наказателното поле, Диего Беналио изби, но топката стигна до непокрития пред него Венсан Абубакар. Камерунецът стреля, но в тялото на швейцарския страж. При третия опит обаче нямаше кой да го спре - 1:0. 

До почивката португалците изпуснаха да решат всичко, като Ясин Брахими направи поредния си фрапантен пропуск в 42-та минута, като стреля в аут от невероятна позиция и така почивката дойде само с гол аванс за "драконите". 

Всичко в този мач на практика приключи в средата на второто полувреме. В 69-та минута Порто организира страхотна контраатака, при която Муса Марега напредна и намери на празна врата Абубакар, който не се поколеба да направи 2:0. 

Малко след това Монако можеше да се върне в мача, но в 72-та минута изстрелът на Радамел Фалкао срещна напречната греда. С това приключиха и хубавите ситуации за тима от Княжеството. 

Порто продължи да търси класиката и стигна до нея в последната минута на редовното време. Тогава първо удар на Марега беше спасен от Беналио, но се стигна до невероятно разбъркване пред вратата му.

Той се намеси още веднъж след удар на Ектор Ерера, а в крайна сметка португалците направиха няколко комбинации пред слисаната и неориентирана защита на съперника, преди Мигел Лаюн да сложи точка на атаката с хубав удар и да оформи крайното 3:0. 

Така Порто събра три точки в актива си и се реваншира на феновете си за поражението от Бешикташ в първия кръг. Монако пък остава само с една точка и Леонардо Жардим има много върху какво да мисли за представянето на тима си в Шампионската лига този сезон.