Вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев заяви, че клубът може да бъде принуден да продаде две от големите си звезди Тома Лемар и Фабиньо през следващото лято.

Василиев също така заяви, че Монако няма да влезе в битката за подписа на Алексис Санчес от Арсенал, защото чилиецът има много високи финансови претенции, които не могат да бъдат покрити от шампиона на Лига 1.

"Арсенал беше близо до привличането на Лемар през лятото, но не стигна времето трансферът да бъде завършен. Ние сме доволни, че остана. Наясно сме обаче, че другото лято той най-вероятно ще си тръгне. Разбира се, нищо не може да бъде гарантирано", каза Василиев в интервю за „Sky Sports“.

„Мисля, че ние постъпихме правилно, като продадохме играчите, които искаха да си тръгнат. Няма смисъл да държиш в тима си футболист, който не е концентриран върху това, което прави на терена и мисли за трансфер“, добави вицепрезидентът на Монако.

„Ливърпул имаше много сериозен интерес към Лемар, но Арсенал бе много близо до това да финализира сделката с нас за неговия трансфер“, продължи шефът на клуба от Княжеството.

„Фабиньо е ключов футболист за нашия отбор, но ние сме наясно, че и за него ще настъпи моментът, в който ще трябва да го продадем. Най-вероятно ще бъдем принудени да продадем и него през следващото лято“, каза още Василиев.