Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри призна, че е назрял моментът неговият тим най-сетне да постигне отколешната мечта и да спечели Шампионската лига. Специалистът се изказа на база на това, че „вече бяхме близо преди”.

„Бианконерите” играха финали в турнира през 2015-а и 2017-а, но и двата пъти бяха от губещата страна. В първия от тях Барселона спечели с 3:1, а след това Реал вдигна трофея с големите уши след разгром 4:1.

„След спечелването на седем скудети и четири Купи на Италия вече е време да го сторим и в Европа, след като вече бяхме близо преди”, коментира Алегри по време на рекламно събитие.

„Кристиано Роналдо? Според мен отношението към него трябва да бъде нормално, както към всички други, докато се опитваме да му покажем, че сме близо до него.”

Ювентус дотук спечели първите си 10 официални мача през сезона и логично специалистът бе попитан за този рекорд. „Помня, когато Милан на Фабио Капело победи моя Пескара с 5:4. Тогава той каза, че след такъв мач неговият тим няма да загуби друг. Всъщност точно така и стана.”

„Истината е, че трябва да подхождаш индивидуално към всеки двубой. Веднага след международната пауза играем срещу Дженоа, които тъкмо смениха треньора си, затова няма да ни бъде лесно.”

„Контузиите? Дъглас Коста е здрав и ще го видите срещу Дженоа, но не знам за Сами Кедира”, добави още Алегри.