Аржентинецът Пауло Дибала изживя една магическа нощ с екипа на Ювентус. Плеймейкърът реализира хеттрик при успеха с 3:0 над Йънг Бойс на "Алианц Стейдиъм" в среща от груповата фаза на Шампионската лига.

Дибала вкара своя хеттрик в деня, в който е роден аржентинската легенда на Юве Омар Сивори (петият най-резултатен голмайстор в историята на торинци със 167 попадения). "Всички знае кой е Омар Сивори за Юве, за италианския и световния футбол. Хубав знак е, че точно днес вкарах тези три гола", сподели Дибала за Сивори пред сайта на УЕФА.

"Беше един страхотна вечер, страхотен мач изиграхме пред нашите тифози. Имаме своите поставени цели - те са свързани с това да спечели всички състезания, в които играч. Разбира се, най-големите ни усилия ще бъдат насочени към Шампионската лига. Нашият състав е много силен, трябва да продължим по този начин. Трябва да се борим за всеки сантиметър в тази авантюра", каза още латиноамериканецът.

Това бе първи хеттрик за Дибала в турнира на богатите, което го направи едва четвъртият играч в историята на "бианконерите" с подобно постижение - след Филипо Индзаги (на два пъти), Алесандро Дел Пиеро и Артуро Видал.