Халфът на Реал Мадрид Шаби Алонсо се надява Севиля да се поучи от Интер срещу Барселона и да вземе точки от каталунците в борбата за титлата в Примера дивисион.

„Ако Севиля се защитава добре, те могат да организират опасни контраатаки и да изненадат неприятно Барса. Интер го направи, да видим дали Севиля може да го повтори”, сподели Алонсо.

Бившият халф на Ливърпул се надява андалусийците да вземат точки от Барселона у дома, но знае, че и двубоят на неговия Реал срещу Атлетик Билбао няма да е лесен.

„Атлетик Билбао ще се бори за това, което смята за свое, така че това ще е много трудна среща за нас. Това е клуб, който аз много уважавам. Когато играех в Реал Сосиедад мачовете между двата тима бяха големи битки. Надявам се през следващата година Реал Сосиедад да се върне в елита и тези битки да продължат.”

„През сезона трябваше да се справяме без някои контузени играчи, като Кака, Игуаин или Кристиано Роналдо, но тимът продължи с добрата си форма и не спря да печели точки”, допълни Шаби Алонсо.